Minusta tuntuu usein, että jokaisella ihmisellä on joku oma kamalan tärkeä juttu, johon kyllä riittää aikaa mielin määrin, mutta muilta asioilta, jotka ovat luultavasti niitä kaikkein tärkeimpiä kaikessa pienuudessaan ja mitättömyydessään, suljetaan onnistuneesti silmät. Se ihmisen oma kamalan tärkeä juttu voi olla oikeastaan mitä tahansa: yhden ihmisen kaikki aika menee urheiluharrastuksen parissa, toisella on tavoitteet korkealla opiskelun parissa ja kolmas on perheenäiti, joka haluaa täyttää velvollisuutensa ja tehtävänsä äidin roolissa onnistuneesti. Sen ihmisen oman tärkeän jutun ei tarvitse olla mitään kamalan suurta ja hienoa, kuten vaikka suuren menestymisen tavoittelua, mutta pointti on, että se ihmisen oma juttu on hänelle ikään kuin kaikki kaikessa ja hänelle riittää, että hän hoitaa sen hyvin, viis muista ihmisistä ja asioista elämässä.

Itse toivoisin, että jokainen ihminen suostuisi antamaan vähän aikaa siltä omalta jutultaan käyttäen sen pienen ajan sellaiseen yhteisen hyvän tavoitteluun tehdäkseen omalta osaltaan maailmasta vähän parempaa paikkaa elää. Jos jokainen antaisi vähän aikaansa ja resurssejaan yhteisten asioiden eteen, eikä tuijottelisi niin paljoa omaa napaansa, niin uskallanpa väittää, että saisimme maailmaamme paljon hyvää aikaan ja poistaisimme pahaa.

Moni on varmasti miettinyt, että tahtoisi jollain tavoin parantaa tätä maailmaa, mutta teilannut sitten koko ajatuksen mahdottomana, sillä pienen ihmisen tuntuu olevan niin kovin hankalaa vaikuttaa suuriin asioihin ja tehdä hyvää koko maailman eteen. Onhan se totta, että oikeasti on hankalaa poistaa maailmasta kaikkea pahuutta ja kertaheitolla saada maailmasta kaikkien ihmisten edun nimissä hyvää paikkaa elää, mutta eihän keneltäkään ole vaadittu että parantaakseen maailmaa täytyisi poistaa kaikkea pahaa, koska ei kukaan siihen yksinään pysty. Itse ainakin painottaisin sitä, että jokainen ihminen tekisi pieniä hyviä asioita parantaakseen maailmaa. Ja ehkä sitten, kun olisi monta pieniä hyviä asioita tekeviä ihmisiä, kaikki voisivat yhdistää voimansa ja niiden pienten asioiden pohjalta saisimme tehtyä oikeastikin jotain suurta...?